Přihlásit uživatele

Nefiltrované BIO oleje

Novinkou mezi našimi produkty jsou 4 extra panenské oleje lisované za studena, které jsou navíc nefiltrované a v bio kvalitě. Přinášíme tak produkt, který je výsledkem velice šetrného procesu lisovaní za studena z jader nebo semínek kvalitních bio surovin. Stejně jako všechny naše produkty, jsou také nefiltrované oleje lisovány při teplotách 30 – 40 stupňů a splňují tak podmínky RAW potravin. Po lisování a krátké sedimentaci je olej ručně stáčen do lahviček. Při vynechání filtrace olej obsahuje mikroskopické částečky surovin, je hustší a zakalenější, popřípadě se na dně lahvičky může objevit usazenina.

I přesto, že při výrobě všech olejů používáme nejšetrnější látkovou filtraci, může dojít ke ztrátě několika zdraví prospěšných látek. Filtrace neovlivní množství vitamínů a minerálů obsažených v tekutině, nicméně zbaví oleje látek obsažených v pevných částech semen a jader. Takovou látkou je například lecitin. Tato látka má pro organismus obrovský význam. Jeho účinky ocení zejména ti, které trápí vysoký cholesterol, nadváha nebo se snaží zlepšit svoji fyzickou kondici či koncentraci při studiu. V neposlední řadě je lecitin velmi důležitý při odbourávání alkoholu v játrech. Kdo si rád dopřeje sklenku alkoholu, neměl by na něj zapomínat.

Dýňový olej, olej z vlašských ořechů, makový a hroznový olej tak díky nefiltrované verzi dostaly novou tvář. Jejich chuť je svěží a velmi výrazná a jejich vůně je intenzivnější. Jedna lahvička zkrátka obsahuje 100 % toho, co surovina nabízí včetně výrazné vůně a chuti pro opravdové gurmány!

 

Dýňový nefiltrovaný olej (bio)

Dýňový olej nevyužijeme pouze do dýňové polévky, kterou samozřejmě nádherně doplní, ale také do dalších druhů polévek, salátů, pomazánek, ale také dezertů. Výrazné aroma dýňových semínek ocení také milovníci sýrů, kteří mohou kombinovat různé přírodní sýry s pár kapkami oleje.

Původ:

Indie, Severní Amerika, odsud rozšířen do Čech

Způsob výroby:

lisování za studena ze semen dýně, bez přídavných barvicích a konzervačních látek, čistý přírodní produkt

Účinky:

tz. "lékárna v kostce", vysoký obsah zinku, díky kterému získává vynikající regenerační vlastnosti a poskytuje nevyčerpatelné zásoby vitality

Využití:

teplá i studená kuchyně, skvělý na saláty, polévky, kaše, omáčky, delikatesa k sýrům apod.

Více o dýňovém oleji

Koupit v eshopu

 

 

 

Nefiltrovaný olej z vlašských ořechů (bio)

Tento olej má jedinečnou kvalitu díky vysokému obsahu esenciálních mastných kyselin, velkému množství vitamínů a minerálů. Má univerzální využití v kuchyni. Pro jeho výrazné aroma si zcela jistě získá milovníky orientální kuchyně nebo třeba dezertů.

Původ:

střední Asie, odsud se rozšířil do Evropy a do Čech

Způsob výroby:

lisování za studena z jader vlašských ořechů, bez přídavných barvicích a konzervačních látek, čistý přírodní produkt

Účinky:

může pomáhat při snižování hladiny cholesterolu, částečně nahrazuje nedostatek konzumace ryb, má pozitivní působení na nervový systém a může napomáhát zlepšení paměti

Využití:

teplá i studená kuchyně, vnitřní užívání, regenerace suché pokožky

Více o oleji z vlašského ořechu

Koupit v eshopu

 

 

Nefiltrovaný makový olej (bio)

Příjemné a jemné makové aroma v kombinaci s nižším obsahem nenasycených mastných kyselin je skvělou kombinací pro masáže a péči o pokožku, která je suchá či poškozená ekzémy a záněty. Makový olej má však široké využití ve studené i teplé kuchyni. Doporučujeme zejména na pečení či do obilných kaší.

Původ:

Evropa, odsud rozšířen do Čech

Způsob výroby:

lisování za studena ze semen modrého českého máku, bez přídavných barvicích a konzervačních látek, čistý přírodní produkt

Účinky:

napomáhá růstu vlasů, přispívá ke zlepšovaní kvality pokožky a zklidňování nervové soustavy

Využití:

teplá i studená kuchyně, masáže

Více o makovém oleji

Koupit v eshopu

 

 

Nefiltrovaný hroznový olej (bio)

Hroznový nefiltrovaný olej lze nazvat „Zelené zlato“ a to proto, že je bohatý na antioxidanty a nenasycené mastné kyseliny. Tyto vlastnosti neztrácí ani při použití při vyšších teplotách. Je velmi aromatický a má plnou hroznovou chuť. Je vydatný, proto ho stačí používat v malém množství. Je výborným doplňkem při marinování masa, při pečení ryb a přípravě salátku. Lze na něm také smažit.

Původ:

Evropa, odsud rozšířen do Čech

Způsob výroby:

lisování za studena ze semen českých tmavých hroznů, bez přídavných barvicích a konzervačních látek, čistý přírodní produkt

Účinky:

tzv. "zelené zlato“, je bohatý na antioxidanty a nenasycené mastné kyseliny, může napomáhat snižovat hladinu cholesterolu, urychluje metabolismus, má protizánětlivé a regenerační účinky, pečuje o suché a lámavé vlasy

Využití:

vynikající na saláty, marinování masa a ryb, vhodný také pro smažení a pečení

Více o hroznovém oleji

Koupit v eshopu

 

Komentáře

  • Nenalezeny žádné komentáře

NOVINKA! BIO NEFILTROVANÉ OLEJE

Z našeho YOUTUBE kanálu:

více na www.youtube.com/bohemiaolej

© Copyright 2012-2014 | All rights reserved bohemiaolej.cz | webdesign 2bcreative.cz